Bosch iDos: Weet wat u wast
18 Jul

De Bosch wasautomaten uitgerust met het i-DOS intelligente doseersysteem doseren een optimaal afgemeten hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter voor een efficient waterverbruik. Speciale sensoren meten het gewicht en het soort textiel waardoor uw wasgoed met de optimale hoeveelheid wasmiddel wordt gewassen, hierdoor hoeft de Bosch wasmachine ook niet meer extra te spoelen om zeepresten te verwijderen. Het automatisch doseersysteem zorgt er voor dat u nooit meer te veel of te weinig wasmiddel gebruikt en zo heeft u dus ook geen risico meer op verkleuringen, onaangename geurtjes of zeepresten in uw kleding.

U vult het doseerbakje één keer met uw favoriete fles wasmiddel en de wasmachine neemt wasbeurten lang het doseer- en denkwerk uit handen. Een mooie bijkomstigheid is dat u gemiddeld 7.000 liter water op jaarbasis bespaart en 30% minder wasmiddel nodig heeft. Maar het belangrijkste is wel dat dit deze technologie ervoor zorgt dat uw wasgoed keer op keer perfect schoon wordt met slechts één druk op de knop. En dat maakt het leven toch net iets eenvoudiger. Was alles maar zo makkelijk!

Wat gebeurt er als u te veel of te weinig wasmiddel gebruikt?

Als u te weinig wasmiddel gebruikt dan kunnen er vlekken achterblijven in de kleding of juist in de kleding intrekken. Dat kan dan voor verkleuringen en een onaangename geur zorgen.

Als u te veel wasmiddel gebruikt, dan moet de wasmachine extra spoelen om het teveel aan wasmiddel te verwijderen. Dit kost dan natuurlijk extra water en energie, wat niet goed is voor het milieu en uw portemonnee. Tevens kunnen er zichtbare zeepresten achterblijven in uw kleding, wat voor mogelijke huidirritaties en allergieën kan zorgen.

Ruim 90% van de consumenten gebruikt teveel wasmiddel!

Bosch wasmachines met i-DOS weten wat u wast

Dankzij sensoren wordt de hoeveelheid wasgoed automatisch gewogen en gescand hoe vuil het is. Het automatisch doseersysteem i-DOS kan daardoor het wasmiddel op de milliliter nauwkeurig doseren. Hierdoor weet u zeker dat u nooit meer onder- of overdoseert!

Maar dat is nog niet alles. Indien u voor het automatische programma kiest, dan wordt het ideale wasprogramma geselecteerd op basis van het gewicht en de vuilheid van uw wasgoed. Zo weet u zeker dat u de best mogelijke wasresultaten krijgt! Tevens houdt i-DOS rekening met uw waterhardheid. Als u deze ingesteld heeft, dan houdt i-DOS hier na de was rekening mee.

20 wasbeurten zonder bij te vullen

U kunt één keer het doseerbakje van uw wasmachine vullen met een fles wasmiddel. Daarna doet de machine het werk voor u: i-DOS doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel én wasverzachter per wasbeurt tot wel 20 wasbeurten.

Water en wasmiddel besparen

Maar hoeveel kunt u echt besparen op water en wasmiddel? Gemiddeld gezien bespaart u 7.062 liter en gebruikt u tot 30% minder wasmiddel op jaarbasis! (Geschatte jaarlijkse besparing met i-DOS in plaats van handmatige dosering met een standaard zorgvuldig wasprogramma bij gemiddeld 220 wassen per jaar.*)

*Bron: wfk(The Cleaning Technology Institute), instituut voor toegepast onderzoek, onderzoeksrapport WL5132/10. Individuele resultaten kunnen afwijken.

Tags: Bosch iDos

Gerelateerde berichten

Reacties