Quooker: Enkele voordelen op een rijtje
15 Jun

De kokend waterkraan van Nederlandse bodem.

In 1970 leek het ondenkbaar dat kokend water direct uit de kraan zou stromen, maar tegenwoordig wordt in één op de drie nieuwe en bestaande keukens een Quooker geïnstalleerd. De Quooker is een revolutionaire kraan die onmiddellijk kokend water levert, wat ideaal is voor het bereiden van je favoriete kopje thee of koffie, en voor het koken van gerechten zoals rijst, pasta of groenten. Met de toevoeging van de Quooker CUBE kun je zelfs gekoeld en bruisend water uit dezelfde kraan tappen. Dit systeem is niet alleen veilig en multifunctioneel, maar ook een duurzame en energiebesparende keuze.

De voordelen op een rijtje

Quooker Alles in 1 - Toon Cornelissen - Witgoedservice

Eén kraan voor alles, elke dag opnieuw

Met een Quooker-kraan heb je de mogelijkheid om moeiteloos verschillende soorten water te verkrijgen. Het begon oorspronkelijk met de toevoeging van kokend water op een mengkraan, maar tegenwoordig kun je er ook bruisend en gefilterd water uit tappen.

Dit maakt het gebruik van de kraan gedurende de hele dag mogelijk. 's Ochtends kun je binnen enkele seconden je kopje thee bereiden. 's Middags is je gekookte eitje in een mum van tijd klaar omdat het water al aan het koken is. Tussendoor kun je op een eenvoudige manier gezonde frisdranken maken, en 's avonds bespaart het je veel tijd bij het bereiden van rijst of pasta.

Een heerlijke smaakt - Toon Cornelissen - Witgoedservice

Water dat beter smaakt

Dagelijks geniet je van de verfijnde smaak van je drinkwater dankzij een Quooker. Dit wordt mogelijk gemaakt door verschillende factoren. Allereerst is er een actieve koolfilter in het reservoir aanwezig, dat het water zuivert. Wanneer het water door dit filter stroomt, worden onzuiverheden zoals chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen achtergelaten. Dit komt zowel de smaak als je gezondheid ten goede!

Daarnaast wordt het water in het reservoir op een temperatuur van 108°C gehouden, waardoor het grondig wordt gekookt. Zelfs een fijnproever zal direct het onderscheid opmerken.

Veiligheid - Toon Cornelissen - Witgoedservice

De veilige manier van water koken

Kokend water uit de kraan lijkt wellicht onveilig, maar er is goed over nagedacht, waardoor het tegendeel waar is. Het water dat uit de kraan komt is geen massieve straal, zoals normaal water. Het bestaat uit kleine druppeltjes, waardoor het minder snel brandt als je per ongeluk je hand eronder houdt.

Bovendien heeft de kraan een geïsoleerde kraanuitloop, waardoor je jezelf niet kunt branden aan de Quooker zelf nadat je kokend water hebt getapt.

De bediening van de kraan is met name veilig. Het heeft een kindveilige bedieningsknop met een slim beveiligingssysteem: om heet water te kunnen tappen, moet je de bedieningsknop eerst twee keer indrukken. Als je meerdere kopjes thee wilt zetten, kun je binnen 3 seconden de kokendwaterfunctie opnieuw gebruiken. De beveiliging vertraagt dit proces niet.

Wat de Quooker tot het veiligste middel voor kokend water maakt, is dat het niet kan omvallen. Dit in tegenstelling tot een pannetje op het vuur of een waterkoker. Met een Quooker kunnen ongelukjes met een kind dat aan het snoer trekt of het omstoten van een pannetje niet gebeuren.

Duurzaam - Toon Cornelissen - Witgoedservice

De duurzame keuze

Met een Quooker hoef je minder water te verspillen. In plaats van te veel water in een waterkoker of pan te doen en het overtollige weg te gooien, kun je eenvoudig de juiste hoeveelheid water aftappen voor bijvoorbeeld een kopje thee. Ook hoef je niet langer het gekookte water in de waterkoker te vergeten, waardoor het afkoelt en opnieuw moet worden gekookt. Door een Quooker te gebruiken, voorkom je deze verspilling van energie.

Bovendien maakt de Quooker het gemakkelijk om bruisend water direct uit je kraan te halen, waardoor je niet meer naar de winkel hoeft te gaan en plastic flessen hoeft te kopen. Zelfs onderweg kun je eenvoudig een herbruikbaar flesje vullen met water van thuis. Wat de Quooker vooral duurzaam maakt, is zijn lange levensduur van 15 tot 20 jaar. Het apparaat is eenvoudig te onderhouden en als er een onderdeel kapot gaat, kan het gemakkelijk worden vervangen. Hierdoor hoef je niet meteen een volledig nieuwe kraan aan te schaffen.

Energiezuinig - Toon Cornelissen - Witgoedservice

Energiezuinige oplossing

De Quooker zorgt ervoor dat er altijd direct kokend water beschikbaar is voor een gemiddeld huishouden. Het water wordt op een constante temperatuur van 110°C gehouden in een reservoir onder het aanrecht. Dit reservoir is vacuümgeïsoleerd om warmteverlies te voorkomen. Opmerkelijk genoeg verbruikt de Quooker slechts 10 watt energie om het water boven het kookpunt te houden, wat neerkomt op slechts 5 cent per dag. Dit is zelfs minder dan de helft van het energieverbruik van een wifi-router. In vergelijking met het koken van water met een waterkoker, is de Quooker veel energiezuiniger.

De Quooker COMBI(+) heeft een energielabel A vanwege zijn efficiënte werking. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat de Quooker CUBE geen zorgen met betrekking tot energieverbruik met zich meebrengt. Of je nu drinkwater koelt in de koelkast of in een speciaal gekoeld waterreservoir, het energieverbruik blijft hetzelfde. Bovendien heeft de CUBE slechts een stand-by verlies van 12 watt, wat overeenkomt met ongeveer 7 cent per dag. Dit maakt de Quooker CUBE niet alleen energiezuinig, maar je hoeft ook niet meer de koelkastdeur te openen om gekoeld water te krijgen.

Heeft u nog leuke voordelen van uw Quookr, laat het ons weten

Heb jij nog leuke weetjes of vragen over Miele, deel deze dan met ons? Je kan een reactie of meteen een leuke tip of reactie achterlaten onder dit bericht.

Gerelateerde berichten

Reacties