How to: viscose wassen
11 Aug

Witgoedservice Toon Cornelissen heeft een aantal tips & tricks als het aankomt op het wassen van viscose kleding. Viscose is namelijk een prachtige stof die je op de juiste manier met behandelen. Lees snel verder!

Viscose

Viscose is een kunstmatige vorm van katoen en je ziet het vaak in T-shirts, jurkjes, rokken en blouses. Een voordeel van viscose is dat er hele fijne stoffen gemaakt van kunnen worden, bijvoorbeeld kunstzijde. Viscose draagt prettig en voelt fijn aan op de huid. En niet geheel onbelangrijk, viscose kleding heeft vaak prachtige, heldere kleuren.

Hoe te wassen?

Echter, viscose moet je wel op een goede manier behandelen wil je dat het mooi blijft. Viscose heeft namelijk de neiging om snel te krimpen en is niet zo sterk als katoen. Ook kreukt het vrij snel. Volg de onderstaande stappen en je viscose kleding blijft zo goed als nieuw.

  • Allereerst is het belangrijk dat je viscose wast op een lage temperatuur, nooit hoger dan 40 graden.
  • Wanneer je een viscose kledingstuk voor het eerst was, kan de kleur afgeven. Was het daarom apart of gebruik speciale doekjes die de kleur opvangt.
  • Gebruik geen bleek om viscose schoon te maken, maar normaal wasmiddel.
  • Viscose heeft de nare gewoonte om snel te kreuken en je kan deze stof dan ook gewoon strijken. Gebruik de middelste stand.
  • Laat viscose kleding luchtdrogen en doe het niet in de droger. Echter viscose is gevoelig voor de zon, dus hang het op een schaduwvrije plek op.
  • Viscose heeft verschillende bijnamen: Enka-Viscose®, Lenzing Viskose® en Danufil® zijn ook viscose soorten.

Maar kijk natuurlijk altijd voordat je een kledingstuk wast, op het etiket. Hier staat precies wat je beter wel en niet kan doen. Let wel op, de eerste keer dat je een kledingstuk van viscose wast, kan het wat krimpen. Let hier dus goed op.

Gerelateerde berichten

Reacties