Verschillen Liebherr BioCool en BioFresh
19 Jan

Wist je dat 40% van het voedsel dat we weggooien bestaat uit vlees, vis, zuivel, groente en fruit? Zonde toch.. Herken je dit? Lees dan vooral verder, want met dit artikel van Witgoedservice Toon Cornelissen kun je voorkomen dat je verse levensmiddelen in de vuilnisbak belanden en hiermee tot € 150 per jaar besparen.

Levensmiddelen verliezen vaak te snel hun versheid, omdat ze niet in de juiste omgeving worden bewaard. Bij de juiste omstandigheden blijven ze aanzienlijk langer vers. Producten behouden niet alleen hun optimale voedingswaarden, zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen, maar ook hun smaak. Liebherr heeft twee verschillende mogelijkheden om je producten langer te bewaren, namelijk BioCool en BioFresh. Maar wat is nu precies het verschil?

Biocool

De BioCool-lade reguleert het vocht in de lade en creëert daarmee een beter klimaat voor groente en fruit. Door de schuif te verstellen kun je de luchtvochtigheid in de lade verhogen. Dit zorgt ervoor dat groente en fruit langer houdbaar zijn; groente en fruit bestaan immers voor 90% uit vocht. De BioCool-lade heeft dezelfde temperatuur als de rest van de koelkast. De lade, gemonteerd op licht lopende rollers, is niet alleen gemakkelijk te openen, maar biedt ook een goed overzicht.

Je vindt BioCool-laden in bijna alle inbouwkoelkasten en in BluPerformance-modellen zonder BioFresh.

Wat is dan het verschil met BioFresh?

BioFresh gaat nog een stap verder. BioFresh is niet alleen geschikt voor groenten en fruit, maar ook voor vlees, vis, kaas en zuivel. Naast een instelbare luchtvochtigheid, zorgt een temperatuur van 0°C voor de optimale bewaaromgeving.

Het vitamine- en mineraalgehalte van fruit, groenten, vlees, vis en zuivelproducten zal, in vergelijking met een normale koelkast, veel langer behouden blijven. Levensmiddelen blijven tot wel drie keer langer vers. Met de schuifregelaar kun je per lade de luchtvochtigheid instellen: één druppel staat voor een lage luchtvochtigheid, meerdere druppels staan voor een hoge luchtvochtigheid.

De DrySafe (0°C), met een lage luchtvochtigheid is perfect voor het bewaren van vis, vlees en zuivelproducten. Deze producten hebben dus een ander bewaarklimaat nodig dan groenten en fruit. Belangrijk: alle producten die worden bewaard in de DrySafe, kun je het beste in een luchtdichte verpakking bewaren.

Als HydroSafe (0°C) met een hoge luchtvochtigheid is de lade ideaal voor het bewaren van groenten en fruit; voedsel met een hoger vochtgehalte dan kaas, vis of vlees. Om het vochtige klimaat optimaal te benutten moeten groente en fruit zonder verpakking worden bewaard.

Heb je vragen over BioFresh, BioCool of het bewaren van groenten en fruit? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht.

Gerelateerde berichten

Reacties