Wasmachine onderhoud
11 Sep

Een goede wasmachine kopen is één, maar je moet hem af en toe wel onderhouden. Check geregeld je wasmachine, dan gaat ie een stuk langer mee!

Controleer

Het is belangrijk om je wasmachine te onderhouden, of hij nou gloednieuw of al vijf jaar oud is. Controleer bijvoorbeeld altijd goed de zakken van kleding voordat je ze in de wasmachine stop. Een stuiver of een haarschuifje kan nog wel eens voor problemen zorgen. Zorgt dus dat alle zakken altijd leeg zijn. Bh’s was je het beste in een waszakje of de Betty ball.

Wasmiddellade

De wasmiddellade kun je er uithalen, deze moet je eens in de zoveel tijd goed schoonmaken. Er kan hier een hoop rommel in blijven hangen. Controleer de trommel regelmatig op roestplekken. Wanneer je een RVS trommel heb, kun je eventuele roestplekken met een speciaal reinigingsmiddel weghalen.

Filters

Controleer ook de rubberen rand bij de deur. Hier blijven vaak dingen in hangen en check ook goed beschadigingen. In het afvoerfilter kunnen achtergebleven voorwerpen zitten, haal deze dus ook regelmatig leeg. Evenals het pluizenfilter.

90 graden was

Ook is het verstandig om af en toe en 90 graden wasje te draaien. Dit voorkomt schimmelvorming in de trommel. Handdoeken of dekbedovertrekken kun je af en toe best op 90 graden wassen en zo voorkom je ook vreemde geurtjes!

Gerelateerde berichten

Reacties